Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivate 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Workshop 21-22 aprilie 2021

Workshop 21-22 aprilie 2021

Problemele legate de mediu și schimbările climatice au devenit o preocupare globală în ultimii ani, cu particularități regionale și locale. Vă invităm să aflați despre, și să vizitați virtual infrastructura pentru observarea și caracterizarea mediului folosind tehnici optoelectronice avansate la INOE.

Agenda evenimentului este disponibilă AICI.

România a investit aproximativ 13,5 mil. EUR în cadrul proiectului CEO-Terra (Centrul de cercetare pentru mediu și observarea Pământului) pentru a construi capacitățile necesare pentru infrastructura de cercetare paneuropeană ACTRIS (Aerosol, Clouds and Trace Gases Research Infrastructure) și în același timp pentru a creșterea contribuției sale la segmentul terestru al programului Agenției Spațiale Europene pentru Observarea Pământului.

O parte din infrastructura finanțată de proiectul CEO-Terra sprijină cercetarea avansată asupra surselor neconvenționale de poluare, cum ar fi incinerarea deșeurilor solide. Una dintre cele mai critice probleme de calitate a aerului urban din Europa, în special în Europa Centrală și de Est, este frecvența frecvenței unor niveluri ridicate de particule respirabile (PM10 / PM2.5).

Alăturați-vă nouă pe 21 aprilie pentru a vedea laboratoarele noi și modernizate, pentru a afla despre oportunitățile de acces la centrul Magurele pentru Studii de Atmosferă și Radiație și pentru a vă întâlni cu oamenii de știință și cu partenerii noștri.

Alăturați-vă nouă 22 aprilie pentru a afla despre efectul arderii deșeurilor solide asupra calității aerului înconjurător în Europa Centrală și de Est.